mandag den 28. september 2015
Medaljer
Mørdej:
300 g.hvedemel
100 g.flormelis
150 g.
stuetempereret smør
1 æg
Vanilje creme:
2.5 dl.sødmælk
0.5 vanilje stang
35 g.sukker
20 g.maizena
40 g.æggeblomme (2 stk.)
Glasur:
150 g.flormelis
En anelse vand
Pynt & opbygning:
150 g.jordbær marmelade
4 dl.piskefløde til flødeskum
30 g.finthakkede pistacie kerner
2 friske jordbær til pynt
Mørdej:
•Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt en ½ time.
•Den kolde dej udrulles relativt tyndt i rigeligt mel.
Dejstykket udstikkes. Anvend gerne et glas eller lignende
•Cirklerne bages på bagepapir ved 200 grader til de er let gyldne, ca. 8 - 10 minutter.
•Bundene afkøles på en bagerist.
Vanilje creme:
•2 dl. af mælken koges op i en lille gryde.
•Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
• Vaniljen blandes i sukkeret og mases sammen så kornene skilles ad.
•Vaniljesukker, maizena og den resterende ½ dl. mælk piskes godt.
•Tilsæt ægge blommerne & pisk igen.
•Når mælken koger kommes vanilje blandingen direkte op i gryden.
•Pisk rigtigt godt til cremen tykner dejligt. PAS PÅ at at den ikke bliver for tyk!
•Cremen hældes straks i en beholder med et stykke husholdningsfilm direkte over, så der ikke dannes kondens.
•Afkøl cremen helt i køleskabet. Minimum 2 timer. (Vaniljecremen skal anvendes samme dag eller efterfølgende dag).
Opbygning:
•Piskefløden piskes til flødeskum
•Flødeskummet kommes op i en sprøjttepose med stjerne tyl og sprøjtes op i en høj krans på bundene, NÅR bundene er afkølet.
•Fyld 1 tsk. god jordbær marmelade i hver flødeskums krans.
•Den iskolde vaniljecreme piskes med et piskeris & kommes ligeledes op i en sprøjtepose med en mindre tyl.
•Vaniljecremen sprøjtes i flødeskums-kransen ovenpå marmeladen, således at "hullet" er helt fyldt ud.
•De 10 mørdejs "låg" stryges med glasur & drysses med finthakkede pistacie.
•"Lågene" lægges på som top.
•Afslut med en lille fløde rosette & en lille skive friskt jordbær.
•Opbevares i køleskab indtil servering.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar