mandag den 28. september 2015

Medaljer

Mørdej: 300 g.hvedemel 100 g.flormelis 150 g. stuetempereret smør 1 æg Vanilje creme: 2.5 dl.sødmælk 0.5 vanilje stang 35 g.sukker 20 g.maizena 40 g.æggeblomme (2 stk.) Glasur: 150 g.flormelis En anelse vand Pynt & opbygning: 150 g.jordbær marmelade 4 dl.piskefløde til flødeskum 30 g.finthakkede pistacie kerner 2 friske jordbær til pynt Mørdej: •Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt en ½ time. •Den kolde dej udrulles relativt tyndt i rigeligt mel. Dejstykket udstikkes. Anvend gerne et glas eller lignende •Cirklerne bages på bagepapir ved 200 grader til de er let gyldne, ca. 8 - 10 minutter. •Bundene afkøles på en bagerist. Vanilje creme: •2 dl. af mælken koges op i en lille gryde. •Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. • Vaniljen blandes i sukkeret og mases sammen så kornene skilles ad. •Vaniljesukker, maizena og den resterende ½ dl. mælk piskes godt. •Tilsæt ægge blommerne & pisk igen. •Når mælken koger kommes vanilje blandingen direkte op i gryden. •Pisk rigtigt godt til cremen tykner dejligt. PAS PÅ at at den ikke bliver for tyk! •Cremen hældes straks i en beholder med et stykke husholdningsfilm direkte over, så der ikke dannes kondens. •Afkøl cremen helt i køleskabet. Minimum 2 timer. (Vaniljecremen skal anvendes samme dag eller efterfølgende dag).
Opbygning: •Piskefløden piskes til flødeskum •Flødeskummet kommes op i en sprøjttepose med stjerne tyl og sprøjtes op i en høj krans på bundene, NÅR bundene er afkølet. •Fyld 1 tsk. god jordbær marmelade i hver flødeskums krans. •Den iskolde vaniljecreme piskes med et piskeris & kommes ligeledes op i en sprøjtepose med en mindre tyl. •Vaniljecremen sprøjtes i flødeskums-kransen ovenpå marmeladen, således at "hullet" er helt fyldt ud. •De 10 mørdejs "låg" stryges med glasur & drysses med finthakkede pistacie. •"Lågene" lægges på som top. •Afslut med en lille fløde rosette & en lille skive friskt jordbær. •Opbevares i køleskab indtil servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar